Wie ben ik

Al een aantal jaren werkzaam als personal coach, sinds januari 2022 ook teamcoach. Ervaring als trainer heb ik op het gebied van leiderschap bij Defensie. Hier train ik de medewerkers in wat (niet)effectief leiderschap is. Waar gedrag vandaag komt en wat er allemaal bij komt kijken.

Als militair heb ik de ontwikkeling gezien in de manier van leiding geven, of het in een crisisgebied of in ons eigen land is. Met deze ervaring heb ik gekeken naar wat er nodig is voor goed leiderschap, hieruit zijn 8 eigenschappen gekomen.

Belangrijk vind ik een veilige omgeving waar men in verkeert. Daar waar iedereen er bij hoort, waar oordeelloos geluisterd wordt en je mening telt. Waar men elkaar aan kan en mag spreken.

Waar randvoorwaarden voor wat betreft de sociale veiligheid over het algemeen goed geregeld is zoals afspraken over hoe met elkaar om te gaan, vertrouwenspersonen, bedrijfsarts OR, HR en loketten om melding te maken, kan de psychologische veiligheid vaak hulp gebruiken.

Door Amy Edmondson en Joriene Beks weet ik wat daar allemaal bij komt kijken en wat helpt om de psychologische veiligheid te bevorderen. Duidelijkheid helpt hier zeker bij, de cirkel die ik hiervoor gebruik bestaat uit Bespreken-Afspreken-Aanspreken-Uitspreken.
Niet voor niets is dit een cirkel. Mogelijkheden en werkvormen zijn er genoeg om de samenwerking en veilige omgeving te bevorderen.

Een coachtraject bij mij is niet vrijblijvend, het is hard werken maar wat is hard werken als het gaat om jezelf?
Eigenaarschap nemen doe jij door je eigen ontwikkeling bij de hand te nemen en dat wat er voor nodig is te doen om die ontwikkelde versie van jezelf te worden.

Mijn certificering als personal coach heb ik behaald bij Associatie voor Coaching in Aarle-Rixtel.
Mijn certificering als teamcoach heb ik behaald bij School voor Coaching in Utrecht.

Wil jij je als leider ontwikkelen in de 8 eigenschappen die horen bij goed leiderschap?
Wil jij met je team een training/coaching om beter samen te werken waarbij psychologische veiligheid niet uit het oog verloren wordt?

Neem dan contact met me op of vraag een offerte aan.
info@robertrutjes.nl

Wie ben ik