Lijstjes

De normaal gesproken rustige medewerker komt binnen en begint te ratelen en onrustig heen en weer te lopen.

Ik kijk dit even aan, wacht tot hij iets gekalmeerd is en vraag wat er aan de hand is.

“Ik trek het niet meer, ik vind het geweldig om mezelf te ontwikkelen maar heb nu het gevoel de hele wereld op mijn schouders te hebben omdat ik nu door allerlei hoepeltjes moet springen voor mijn ontwikkeling. Plotseling heb ik een coach nodig, moet ik een opleiding volgen, wordt er op mijn werk van alles van mij verwacht en ik heb het gevoel of er niets meer uit mijn handen komt.”

Nadat hij rustig is gaan zitten, kijk ik hem aan en vraag hem wat hij nodig heeft. “Rust” is het antwoord. Hoe ziet rust bij jou er uit? “Dat alles loopt zoals het moet lopen, ik hou van structuur.” Wat zou jou hier bij helpen? “Dat ik weet waar ik sta en wat ik moet doen.” Hoe doe je dat normaal gesproken? “Dan schrijf ik op wat ik gedaan heb en wat ik nog moet doen.” Waar ligt het dan aan dat je dat nu niet gedaan hebt?

Hij staat op , zegt dankjewel en loopt de deur uit.

Vaak doen we dingen plotseling anders omdat ons hoofd vol zit. We wijken af van paden die ons normaal gesproken helpen, zien we de dingen niet meer en raken we overzicht kwijt. Afstand nemen en terug naar de basis is het devies.

Lijstjes helpen je resultaat te zien op het moment dat je het idee hebt dat je zoveel wilt doen maar er niets uit je handen komt. Hou de doelen klein en overzichtelijk, dan zie je vaker resultaat. En soms helpt een vraag van iemand ook nog wel eens.

Wat doe je nu anders dan normaal?

IJsberen